{ "title": "Sirke Asidi", "image": "https://www.asit.gen.tr/images/sirke-asidi.gif", "date": "19.01.2024 17:06:03", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Sirke asidi, sirkenin %4 oranında bir bölümünü oluşturur. Bu oran turşu yapımında kullanılan sirkeler de %18 civarına kadar çıkmaktadır. Bu yüzden turşu yaparken sebzeleri daha uzun süre çürümeden tutabilmek için, sirke kullanmak doğru bir yöntemdir. Sirke bu özelliğini, asitik veya atanoik asit de denilen sirke asidinden almaktadır. Sirkeye bildiğiniz acı tadı ve keskin kokuyu veren bünyesindeki doğal olan asetik asittir. Ayrıca karbon silik asitlerin en küçüklerindendir ve suda tamamen çözülme özelliğine sahiptir.

Sirke asidi, (Asetik asit) doğada karbon hidratların yükseltgenmesi ile oluşur. Sanayide ise asetik asit hem doğal hem de sentetik olarak üretilir.

Sirke asidi (Asetik asit) nerelerde kullanılır?
Sirke asidinin zararları nelerdir?
" } ] }