{ "title": "Kükürtlü Asit", "image": "https://www.asit.gen.tr/images/kukurtlu-asit-5466.jpg", "date": "21.01.2024 10:27:30", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Kükürtlü Asit, Bir kükürt, iki oksijen ve suyun birleşimiyle oluşur. Kükürtlü asidin tanımı, kimya dilinde ise şöyle yapılır: SO2 + H2O → H2SO3
Kükürtlü asit hakkında bilinçlenmemiz içi ilk olarak bu reaksiyonu oluşturan bileşenleri inceleyelim. Kükürtlü asit su ile kükürt dioksit bileşenlerinde oluşur. Su hakkında bilgimiz olduğunu varsayarsak ikinci bileşen olan kükürt dioksit hakkında biraz bilgi verelim.

Kükürt Dioksit Nedir?

İki oksijen ve bir kükürtten meydana gelen kükürt dioksit, şeker endüstrisinde kullanılmaktadır. Renksiz, aynı zamanda keskin kokulu olan kükürt dioksit, termik santraller ve endüstriyel alanlarda kullanılır. Ayrıca asit yağmurlarına ve hava kirliliğine sebep olan kükürt dioksit, sağlık açısından insanlara zarar vermektedir. Özellikle astım hastaları, bazı akciğer hastalıklarına sahip insanlara oldukça zarar vermektedir.

Kükürtlü Asit Hangi Alanlarda Kullanılır?

Özellikle tarım alanında kullanılmakta olan kükürtlü asit, fıstık ve elma ağaçları yetiştirilen alanlarda, arazide ağaca gelecek zararları azaltmak için kullanılmaktadır. Ayrıca demir ve çinko eksikliğinde de kullanılır. Son olarak bazı bileşenlerin eritilmesinde kullanıldığı bilinmektedir.
" } ] }