{ "title": "Etil Alkol Fermantasyonu", "image": "https://www.asit.gen.tr/images/etil-alkol-fermantasyonu-9912.jpg", "date": "20.01.2024 16:12:09", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "Etil alkol fermantasyonu, Hans Buchner ve Eduard Buchner adlı bilim adamlarının fermantasyon üzerine yaptığı sayısız çalışma bulunmaktadır. Çalışmalarında meyveleri marmelat ve reçel hâlinde sakaroz içinde saklamayı düşünmüşler, sakarozu meyve özlerine ilave etmişlerdir. Bu sırada, sakarozun fermantasyonla kısa bir zamanda etanol'a dönüştüğünü tamamen bir rastlantı neticesi gözlemlemişlerdir. O güne kadar fermantasyonun sadece canlı hücrelerde ve canlılara özel bir mekanizmayla gerçekleşebildiği düşünülüyordu.