asit.gen.tr
asit
Sosyal Medyada Paylaş
Benzoik Asit
Kireç Asit Mi Baz mı
Karboksilli Asitler
Glikolik Asit
Asitlerin Formülleri
Meyvelerdeki Asitler
Formik Asit
Asit Ve Bazların Sulu Çözeltileri
Nükleotit Asitler
Asitlerin Faydaları
Retinoik Asit
Asit Örnekleri
Tartarik Asit
Ürik Asit
Sülfürik Asit Formülü
Oleik Asit
Gebelik Öncesi Folik Asit Kullanımı
Kuvvetli Asitler
Oksalik Asit
Hidroflorik Asit
Doymamış Yağ Asitleri
Zayıf Asit Ve Bazlar
Hyaluronik Asit
Alfa Lipoik Asit İçeren İlaçlar
Organik Asitler
Asitler Bazlar Ve Ph
Fosforik Asit
Asetilsalisilik Asit
Hidrolik Asit
Alfa Lipoik Asit
Amino Asit Ne İşe Yarar
Valproik Asit
Asitlerin Özellikleri
Ürik Asit Nasıl Düşürülür
Nükleik Asitler
Tüm Sayfalar >>









Ph Değeri

Ph Değeri; Bir maddenin asit veya alkali değerini anlamak için kullandığımız ölçüye pH denir. Vücudun pH değeri 5,5' tir. Kullanılacak vücut ürünlerinin pH değerinin de vücudun pH değeri ile uyumlu olması gereklidir. 
Buna göre;
  • Nötr yada daha yüksek pH değerleri ciltte lipit üretimine engel olur. Bu da cildin koruma fonksiyonunu olumsuz yönde etkiler.
  • Nötr ve alkali ürünlerle yapılan kişisel bakım cildin asit örtüsünü rahatsız eder. Kuru ve hassas ciltlerde önceden var olan su kaybını arttırır.
  • Cilt bakım ürünlerinin nemlendirici etkileri pH 5,5 değerinde en üst seviyeye ulaşır.
  • pHı 5,5 olan ürünler cildin bariyer fonksiyonunu destekleyerek bakteriyel ve allerjen maddelerin cilde tutunmasına engel olur
  • Hastalık yapıcı mikroorganizmaların en zor üreyebildikleri pH değeri 5,5 dir. Bu nedenle pH 5,5 değere sahip ürünler bakteri ve mantarların ciltte tutunmasına engel olur, aynı zamanda antiseptik özellik taşırlar.
  • Sıcak, nemli ve alkali ortamlarda mikroorganizmalar kolayca ürerler. Ve bu mikroorganizmaların metabolizma artıkları kokuşarak ter kokusunu meydana getirir.Ortam pH sı 5,5 olduğunda mikroorganizmalar üreyemeyeceğinden ortamda oluşan ter kokmaz. Dolayısıyla Doğal Deodorizandır.  
  • Sağlıklı bir vücuttan ötürü uygun ve dengede bir pH değeri son derece önemlidir. Asit ve bazlar her biri serbest hidrojen ve hidroksil iyonlarına hakimdirler. Belli koşullarda ve belli bir çözeltide hidrojen ve hidroksil iyonlarının ilişkileri bağlı olduğu için, birini tespit etmek diğerini bilmek ile mümkündür. Bu anlamda, pH, tanımsal açıdan hidrojen iyonu aktivitesinin daha seçici bir ölçümü olsa da, hem alkalinlik hem de asitliğin bir ölçüsüdür. Logaritmik bir fonksiyon olması bakımından, pH değerindeki bir birimlik değişim hidrojen iyon derişimindeki on-katlık değişime karşılık gelir.
Ph Değeri Yararları Nelerdir;
Kanın pH derecesini daha sağlıklı tutabilmek için (7.35-7.45 arasında) bedenimiz çeşitli yöntemlere başvurmaktadır. Kimi mantar türleri ise vücudumuzda düşük pH derecesinde üremektedirler. Sedef ve egzama hastalığı gibi iltihaplı hastalıklar ise asitli ortamları sevmektedirler. Habis kanser hücreleri de anaerobik yani oksijensiz ortamda türemektedirler. Asit ortamını dengelemek adına yaşantımıza %75 oranda alkali oluşturan faydalı su ve yiyecekleri sokmak önem taşımaktadır. Bu sebepten dolayı kişiler daha kolay sakinleşmekte, duygusal iniş ve çıkışlar daha da dengelenebilmektedir. Aynı zamanda, vücuttaki ağrıları, sağlık sorunlarını en aza indirmek ve vücudun kendini iyileştirebileceği ortamlar oluşturmak için alkali oluşturan sağlıklı su ve yiyecekler kullanılması önemlidir.
Türk standardının baz alınmasına göre içme sularındaki pH değeri 4.5 ile 9.5 arasında olmalıdır. Yüksek pHlı  olan sular özellikle mide rahatsızlığı olanlara ve diyet yapanlara önerilmemektedir. Mide sorunu olanlarda ise asidite arttıkça, rahatsızlıklar da artmaktadır. Vücut, doğal bir şekilde kanın pH'ının sürekli 7.35-7.45 oranında kalmasına çalışmaktadır. 
Şişe sularının veya damacanalı suların hepsinin etiketinde pH değerinin yazılması zorunluluğu bulunmaktadır. İçtiğiniz suyun pHsını mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir.

Yayınlanma Tarihi : 29.10.2016 12:04:12

Ph Değeri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ph Değeri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Prebiyotik

Prebiyotik, sözcüğü "yaşam için iyi" anlamına gelmektedir. Prebiyotikler bağırsaklardaki canlı florasını dengeleyen, yararlı mikro organizmaların çoğalmasını sağlayan ve sindirim sistemini güçlendiren yararlı bakterilerdir. Bu bak...

Okzalik Asit

Okzalik Asit, bitki kökenlidir ve en bilindik organik asitlerden birisidir. Okzalik asidin kimyasal formülü ise (COOH) ikidir. Okzalik asit tabiatta sodyum tuzu şeklinde kuzukulağı bitkisinde, kalsiyum tuzu olarak da ravent bitkis...

Folik Asit Faydaları

Folik Asit Faydaları, özellikle hamilelikte bayanların en çok duydukları konular arasında yer alır. B vitaminleri grubunda yer alan folik asit, yeşil yapraklı sebzelerde, tam buğday ürünlerinde, soya fasulyesinde, patateste, başta...

Hidrobromik Asit

Hidrobromik Asit, Alman Bromwasserstoffsaure f, Fransızca Acide m de bromure, İngilizce. Hydrobromic acid. Hidrobromik asit inorganik bromidlerinin üretiminde, kalsiyum, çinko, sodyum ve özellikle de bromürler için kullanılan bi...

Hidrojen Florür

Hidrojen Florür, (Hf) formüllü kimyasal bir bileşiktir. Bu kimyasal bileşik genel olarak renksiz olur. Hidroflorik asit gibi sulu çözelti şeklinde bulunur. Florun da başlıca sanayi kaynağıdır. Hidrojen florür su içinde kolay b...

Sülfirik Asit

Sülfirik Asit, formülünde bulunan H2SO4 bileşiminden dolayı oldukça güçlü ve aşındırıcı bir asittir. Metallerden, taşlara ve canlı dokulara kadar temas ettiği birçok farklı maddeyi aşındırabilecek niteliktedir. Su ve diğer çözücül...

Kükürt Özellikleri

Kükürt Özellikleri; Atom numarası Z=16, atom ağırlığı M=32,064 ve simgesi S olan ametal elementtir. Elementleri sınıflandırmasının bulunduğu çizelgede oksijen, selenyum, tellür ve polonyumun bulunduğu sütunda bulunur. Başlıca -2,...

Sodyum

Sodyum; vücuttaki suyun dengesini ayarlayan bir mineraldir. Sinir sistemi ve kas hareketleri için oldukça önemlidir. Sodyum hücre duvarından geçerek vücuttaki hücrelerin beslenebilmesi sağlar.Sodyum eksikliğinde neler görülebilir:...

Kalsiyum Oksit

Kalsiyum oksit; (CaO) veya sönmemiş kireç oldukça çok kullanım sahası bulunan bir çeşit kimyevi bileşiktir. Beyaz rengi, aşındırıcı ve alkalik katıdır. Sanayide kireç taşlarını yüksek sıcaklıklarda eriterek karbondioksidin uzaklaş...

Mide Asiti Nedir

Mide Asidi Nedir, Midemiz gün boyu yemiş olduğumuz yemekleri sindirebilmek için özel bir asit bileşeni üreterek yiyecekleri bağırsaklarda sindirebilir bir hale getirmektedir. Ancak asit miktarı çoğalır ise midede ülser ile gastrit...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

asit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017