asit.gen.tr
asit
Sosyal Medyada Paylaş
Benzoik Asit
Kireç Asit Mi Baz mı
Karboksilli Asitler
Glikolik Asit
Asitlerin Formülleri
Meyvelerdeki Asitler
Formik Asit
Asit Ve Bazların Sulu Çözeltileri
Nükleotit Asitler
Asitlerin Faydaları
Retinoik Asit
Asit Örnekleri
Tartarik Asit
Ürik Asit
Sülfürik Asit Formülü
Oleik Asit
Gebelik Öncesi Folik Asit Kullanımı
Kuvvetli Asitler
Oksalik Asit
Hidroflorik Asit
Doymamış Yağ Asitleri
Zayıf Asit Ve Bazlar
Hyaluronik Asit
Alfa Lipoik Asit İçeren İlaçlar
Organik Asitler
Asitler Bazlar Ve Ph
Fosforik Asit
Asetilsalisilik Asit
Hidrolik Asit
Alfa Lipoik Asit
Amino Asit Ne İşe Yarar
Valproik Asit
Asitlerin Özellikleri
Ürik Asit Nasıl Düşürülür
Nükleik Asitler
Tüm Sayfalar >>









Mide Asiti Nedir

Mide Asidi Nedir, Midemiz gün boyu yemiş olduğumuz yemekleri sindirebilmek için özel bir asit bileşeni üreterek yiyecekleri bağırsaklarda sindirebilir bir hale getirmektedir. Ancak asit miktarı çoğalır ise midede ülser ile gastrit gibi hastalıklar meydana gelir. Eğer asit miktarı tam tersi azalır ise bu seferde hazımsızlık sorunu yaşamaya başlarsınız. Eğer salgılanan asit yeme borusundan kaçar ise bu sefer de reflü gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar. Mide asidi ile alakalı herhangi bir probleminiz olup olmadığını değişik yollar ile anlayabilirsiniz. Eğer mide asidi çok salgılanıyor ise mide ağrıması ve yanması gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu arada mide asidinin Ph değeri 3.5 ve 1.0 civarında olur. Bu civarın altına düşmesi yada üstüne çıkması midede bazı sıkıntıların yaşanmasına sebep olur. Belirtileri ise şöyledir: mide zafiyeti ve mide yanması yemek yemeye başladıktan kısa bir zaman sonra başlayarak devam eden mide ağrısı, mide iltihabı ve on iki parmak ülseri yemek yedikten kısa bir zaman sonra başlayan mide ağrıları, mide ülseri yemek yedikten sonra en az iki,üç saat sonra başlayan mide ağrılarıdır. Mide asidi eğer az ise bu zamanda kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunlar yaşamaya başlarsınız. 

Mide Asidi Nasıl Giderilir?

Midenizde eğer asit fazlalığınız var ise yapmanız gereken ilk şey hemen bir doktora giderek doktorun tavsiye edeceği ilaçları almanızdır. Doktorun size önereceği asit önleyici ilaç midede bulunan asidi emici ilaçlardır ve sizi çok rahatlatır. Ayrıca mide asidini kontrol altında tutabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır: yemeğe taze meyve yada çiğ salata yiyerek başlayın, yemeği çok iyi çiğneyin ve yavaş, yavaş yiyin, sofradan mideyi tıka basa doldurarak kalkmayın, yemek yer esnasında ve yemek yedikten sonra aşırı su içmeyin, yediğiniz yemeğin sıcaklığı da oldukça önemli bir etken olduğundan dolayı yemeğiniz ne çok soğuk nede çok sıcak olmalı, yemek yedikten sonra tam bir saat kadar dinlenin ve yemek saatlerini çok geç saatlere bırakmayın.

Mide Asidini Azaltan Yiyecekler Nelerdir?

Mide asidini azaltmak için lif açısından oldukça zengin olan bütün sebzeler mideye çok iyi gelir. Lif bakımından oldukça zengin olan bu sebzeler aynı zamanda da uzun zaman süren tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı olur. Lif bakımından oldukça zengin olan sebzeler ise enginar, brokoli, şalgam, patlıcan ile marul şeklinde sıralanır. Aynı zamanda yağsız protein almanızda mide asidini düzenlemeye yardımcı olur. Ancak içerisinde protein var diye de yağlı dana eti tüketir iseniz bu zamanda tam tersi olur mide asidi çok daha fazla artar. Protein almak için kuru fasulye, balık ve mercimek yemeniz daha sağlıklı protein almanıza yardımcı olur. İçinde asit oranı yüksek olan mandalina, greyfurt ile portakal gibi meyvelerde mide asidini yükseltir iken karpuz, elma, kivi, ahududu ve böğürtlen gibi meyveler ise mide asidini dengeler ve sizi çok rahatlatır. Ayrıca mide asidini artıracak olan asitli içeceklerden ve fast food yiyeceklerden uzak durun.

Yayınlanma Tarihi : 10.11.2016 19:38:13

Mide Asiti Nedir Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mide Asiti Nedir"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Okzalik Asit

Okzalik Asit, bitki kökenlidir ve en bilindik organik asitlerden birisidir. Okzalik asidin kimyasal formülü ise (COOH) ikidir. Okzalik asit tabiatta sodyum tuzu şeklinde kuzukulağı bitkisinde, kalsiyum tuzu olarak da ravent bitkis...

Sülfirik Asit

Sülfirik Asit, formülünde bulunan H2SO4 bileşiminden dolayı oldukça güçlü ve aşındırıcı bir asittir. Metallerden, taşlara ve canlı dokulara kadar temas ettiği birçok farklı maddeyi aşındırabilecek niteliktedir. Su ve diğer çözücül...

Mide Asiti Nedir

Mide Asidi Nedir, Midemiz gün boyu yemiş olduğumuz yemekleri sindirebilmek için özel bir asit bileşeni üreterek yiyecekleri bağırsaklarda sindirebilir bir hale getirmektedir. Ancak asit miktarı çoğalır ise midede ülser ile gastrit...

Prebiyotik

Prebiyotik, sözcüğü "yaşam için iyi" anlamına gelmektedir. Prebiyotikler bağırsaklardaki canlı florasını dengeleyen, yararlı mikro organizmaların çoğalmasını sağlayan ve sindirim sistemini güçlendiren yararlı bakterilerdir. Bu bak...

Hidrojen Florür

Hidrojen Florür, (Hf) formüllü kimyasal bir bileşiktir. Bu kimyasal bileşik genel olarak renksiz olur. Hidroflorik asit gibi sulu çözelti şeklinde bulunur. Florun da başlıca sanayi kaynağıdır. Hidrojen florür su içinde kolay b...

Hidrobromik Asit

Hidrobromik Asit, Alman Bromwasserstoffsaure f, Fransızca Acide m de bromure, İngilizce. Hydrobromic acid. Hidrobromik asit inorganik bromidlerinin üretiminde, kalsiyum, çinko, sodyum ve özellikle de bromürler için kullanılan bi...

Collagen

Collagen, kolajen cilt yaşlanmasını durduran geciktiren, kırışıklıkların oluşmasını engelleyen, saçları ve tırnakları daha güçlü daha esnek ve daha sağlıklı hale getiren doğal bir aminoasittir. Collagen insan vücudunda saç, tırnak...

Sodyum

Sodyum; vücuttaki suyun dengesini ayarlayan bir mineraldir. Sinir sistemi ve kas hareketleri için oldukça önemlidir. Sodyum hücre duvarından geçerek vücuttaki hücrelerin beslenebilmesi sağlar.Sodyum eksikliğinde neler görülebilir:...

Ph Değeri

Ph Değeri; Bir maddenin asit veya alkali değerini anlamak için kullandığımız ölçüye pH denir. Vücudun pH değeri 5,5' tir. Kullanılacak vücut ürünlerinin pH değerinin de vücudun pH değeri ile uyumlu olması gereklidir. Buna göre;Nöt...

Bileşikler

Bileşikler, iki ya da daha fazla cinste atomun bir araya gelerek oluşturdukları saf maddeye denir. Diğer bir tanımıyla bileşikler, birden fazla elementin belirli oranlarda kimyasal yollarla bir araya gelerek, kendi özelliklerini k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

asit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mart - 2017