asit.gen.tr
asit
Sosyal Medyada Paylaş
Benzoik Asit
Kireç Asit Mi Baz mı
Karboksilli Asitler
Glikolik Asit
Asitlerin Formülleri
Meyvelerdeki Asitler
Formik Asit
Asit Ve Bazların Sulu Çözeltileri
Nükleotit Asitler
Asitlerin Faydaları
Retinoik Asit
Asit Örnekleri
Tartarik Asit
Ürik Asit
Sülfürik Asit Formülü
Oleik Asit
Gebelik Öncesi Folik Asit Kullanımı
Kuvvetli Asitler
Oksalik Asit
Hidroflorik Asit
Doymamış Yağ Asitleri
Zayıf Asit Ve Bazlar
Hyaluronik Asit
Alfa Lipoik Asit İçeren İlaçlar
Organik Asitler
Asitler Bazlar Ve Ph
Fosforik Asit
Asetilsalisilik Asit
Hidrolik Asit
Alfa Lipoik Asit
Amino Asit Ne İşe Yarar
Valproik Asit
Asitlerin Özellikleri
Ürik Asit Nasıl Düşürülür
Nükleik Asitler
Tüm Sayfalar >>









Mide Asidi Belirtileri

Mide asidi belirtileri özellikle yenilen yemeklerin geri atılmaya çalışılması ya da yemek borusuna kaçmasıyla ortaya çıkmaktadır. Genellikle midemiz yediği yemekleri sindirmek amacıyla özel bir asit bileşeni salgılayarak gıdaları bağırsaklarda sindirilebilir bir hale getirir. Ancak bu asit oranının artması ile midede gastrit ve ülser gibi rahatsızlıkların ortaya çıkması söz konusu olmaktadır. Ayrıca asit oranının azalması da kişide hazımsızlık sorunlarının yaşanmasına neden olur. Ayrıca asidin yemek borusuna kaçması da reflü gibi hastalıkların görülmesine neden olacaktır.

Mide asidinin normal şartlardaki pH değeri 1.0 ile 3.5 aralığında olması gerekir. pH değerinin bu oranların altına düşmesi ya da üstüne çıkması bazı sorunlar yaşanmasına neden olacaktır. Mide asidi ile ilgili olarak sıkıntılarınız olup olmadığını anlayabilmek için bazı yollar bulunmaktadır. Ancak tam olarak anlaşılabilmesi için testlerin yapılması gerekir. Bunların dışında kişisel kontrollerinizi yaparak anlamak için size vereceğimiz bilgileri kullanabilirsiniz.

Mide Asidi Belirtileri
Fazla Mide Asidi Belirtileri
  • Mide Yanması
  • Mide krampları
Az Mide Asidi Belirtileri
  • Şişkinlik
  • Hazımsızlık
  • Kabızlık
Mide Asidi Hangi Rahatsızlıklara Neden Olur?
  • Mide Yanması
  • Mide Zafiyeti
  • Yemek sonrası ağrılar
  • Mide İltihabı- ülseri: Yemek yedikten 2-3 saat sonra ağrı hissetmeye başlarsınız.
  • Onikiparmak ülseri: Yemek yedikten 5-10 dakika sonra midenin alt kısmında ağrılar hissedilir.

Yayınlanma Tarihi : 20.03.2015 02:54:09

Mide Asidi Belirtileri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mide Asidi Belirtileri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mitokondri

Mitokondri,  hücredeki enerji santral merkezidir. Dışarıdan aldıkları besinlerdeki kimyasal enerjiyi hücrenin içindeki yüksek enerjili moleküllere dönüştürüp kullanılabilir duruma getiriler. Bir seri zincir reaksiyonları sonucunda...

Anyon

Anyon; Maddenin temel yapı taşı olan atomlar moleküllerin bir araya gelmesi ile oluşurlar. Artı ve eksi yüklü elektronlar bir çekirdek yapı etrafında birleşirler. Anyon, nötr halde bulunan elektronların negatif elektronlarla yükle...

Okzalik Asit

Okzalik Asit, bitki kökenlidir ve en bilindik organik asitlerden birisidir. Okzalik asidin kimyasal formülü ise (COOH) ikidir. Okzalik asit tabiatta sodyum tuzu şeklinde kuzukulağı bitkisinde, kalsiyum tuzu olarak da ravent bitkis...

Hidrojen Florür

Hidrojen Florür, (Hf) formüllü kimyasal bir bileşiktir. Bu kimyasal bileşik genel olarak renksiz olur. Hidroflorik asit gibi sulu çözelti şeklinde bulunur. Florun da başlıca sanayi kaynağıdır. Hidrojen florür su içinde kolay b...

Sodyum

Sodyum; vücuttaki suyun dengesini ayarlayan bir mineraldir. Sinir sistemi ve kas hareketleri için oldukça önemlidir. Sodyum hücre duvarından geçerek vücuttaki hücrelerin beslenebilmesi sağlar.Sodyum eksikliğinde neler görülebilir:...

Collagen

Collagen, kolajen cilt yaşlanmasını durduran geciktiren, kırışıklıkların oluşmasını engelleyen, saçları ve tırnakları daha güçlü daha esnek ve daha sağlıklı hale getiren doğal bir aminoasittir. Collagen insan vücudunda saç, tırnak...

Hidrobromik Asit

Hidrobromik Asit, Alman Bromwasserstoffsaure f, Fransızca Acide m de bromure, İngilizce. Hydrobromic acid. Hidrobromik asit inorganik bromidlerinin üretiminde, kalsiyum, çinko, sodyum ve özellikle de bromürler için kullanılan bi...

Kalsiyum Oksit

Kalsiyum oksit; (CaO) veya sönmemiş kireç oldukça çok kullanım sahası bulunan bir çeşit kimyevi bileşiktir. Beyaz rengi, aşındırıcı ve alkalik katıdır. Sanayide kireç taşlarını yüksek sıcaklıklarda eriterek karbondioksidin uzaklaş...

Mide Asiti Nedir

Mide Asidi Nedir, Midemiz gün boyu yemiş olduğumuz yemekleri sindirebilmek için özel bir asit bileşeni üreterek yiyecekleri bağırsaklarda sindirebilir bir hale getirmektedir. Ancak asit miktarı çoğalır ise midede ülser ile gastrit...

Ph Değeri

Ph Değeri; Bir maddenin asit veya alkali değerini anlamak için kullandığımız ölçüye pH denir. Vücudun pH değeri 5,5' tir. Kullanılacak vücut ürünlerinin pH değerinin de vücudun pH değeri ile uyumlu olması gereklidir. Buna göre;Nöt...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

asit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2017